Naslovnica VIJESTI ČETVRTFINALE RUKOMETNOG KUPA BIH – VOGOŠĆANI SPREMNI ZA MEČ SA BORCEM

ČETVRTFINALE RUKOMETNOG KUPA BIH – VOGOŠĆANI SPREMNI ZA MEČ SA BORCEM

184

U hotelu Bristol održana je pres-konferencija RK Vogošća Poljine Hills uoči prvog meča četvrtfinala Kupa BiH, u kome aktuelni osvajač ovog takmičenja dočekuje banjalučki Borac m:tel.
Prvi se obratio član Upravnog odbora Vogošće PH Samid Sinanović koji je istakao da Vogošćane nije mazio žrijeb.
“Nije nas mazio žrijeb, ali imamo dobru ekipu, pametniji smo i iskusniji. Očekujemo plasman u završnicu Kupa, te nadam se odbrani titule. Koristim priliku da pozovem ljubitelje rukometa da dođu u što većem broju, uživaju u utakmici, te da na pravi način obilježimo praznik – Dan nezavisnosti BiH”, kazao je Sinanović.
Pomoćni trener Dragan Gatarić kazao je da će ekipa biti spremna za sutrašnji ogled.
“Obećavam izuzetno dobru utakmicu. Ući ćemo spremni. Pokazali smo da možemo i znamo, te da imamo kvalitetne igrače. Trenutno smo prvi u prvenstvu, a svoju snagu želimo da pokažemo i u Kupu. Ponovo osvojiti naslov pobjednika Kupa bila bi odlična stvar za našu ekipu”, kazao je Gatarić, koji je istakao da nije pritisak na Vogošćanima, jer Borac u ovaj meč ulazi desetkovan povredama.
Iskusni Ivan Divković kazao je da je najvažnije da je zdravstveni bilten ekipe zadovoljavajući.
“Drago mi je da smo se okupili i nadam se da ćemo još češće okupljati ovako. Najvažnije je da je zdravstveni bilten pozitivan, te da smo jako dobro započeli ovaj dio prvenstva, a to znači da smo psihiči i fizički spremni za naredni meč. Borac će doći sutra da se nadmeće, a pošto je Kup svaki gol može odlučiti pobjednika. Vjerujemo u sebe i u pobjedu, a i nemamo prostora za kalkulaciju”, istakao je Divković, koji je dodao da nema problema što je raspored u prvenstvu i u Kupu zgusnut, a Vogošćani već u petak gostuju sarajevskoj Bosni na Mojmilu.
“I Bosna igra meč u Kupu, pa smo manje-više u istoj poziciji. Imamo dovoljan broj igrača da mogu odgovoriti zadacima, koji nas čekaju”, kazao je Divković.
Pivot Nedim Kadrić istakao je da saigrači i on imaju dodatni motiv u Kupu BiH.
“Očekuje nas težak meč protiv Borca. Kao aktuelni osvajači Kupa imamo dodatni motiv i želimo da odbranimo taj trofej, a ja pozivam sve navijače i prijatelje sporta da dođu i da nas podrže u što većem broju”, kazao je Kadrić.
Meč Vogošća Poljine Hills – Borac m:tel igra se sutra od 19 sati u KSC “Amel Bečković”.