Naslovnica VIJESTI INFO ČETVEROGODIŠNJI ANEL FEJZIĆ TEŠKO JE BOLESTAN I POTREBNA MU JE FINANSIJSKA POMOĆ

ČETVEROGODIŠNJI ANEL FEJZIĆ TEŠKO JE BOLESTAN I POTREBNA MU JE FINANSIJSKA POMOĆ

540

Četverogodišnji dječak Anel Fejzić iz Vogošće prošlu godinu proveo je u bolničkom krevetu, čekaonicama, na terapijama i liječničkim pregledima. Sa nepune tri godine dijagnosticiran mu je karcinom nadbubrežne žlijezde. Nakon osam ciklusa kemoterapija i operacija karcinom je uklonjen, međutim Anelu se, iako su se roditelji nadali da se dječak potpuno izliječio, tumor se proširio na jetru. S obzirom na to da se radi o jako sitnim ćelijama tumora, ljeakri problem ne mogu ukloniti operacijom, već je potrebno uraditi transplataciju matičnih ćelija, koja je zahtjevna i kompleksna procedura.

Uspješnost ovakvog načina liječenja ovisi od dječakovog organizma. Zato su potrebne i dodatne terapije kako bi se ojačao dječakov imunitet.

Anelovi roditelji su na birou za nezaposlene, pored Anela, imaju jos dvoje djece kojima plaćaju školovanje, a preživljavaju tako što prodaju ono što zasade. Iako su od poljoprivrede do sada mogli normalno živjeti, boravak sa dječakom u bolnici, prevoz i dodatne terapije doveli su ih u tešku situaciju, a kako sve više provode sa mališanom, sve manje imaju vremena za prodaju voća i povrća koja bi im donijela zaradu.Pomaganje drugima učinit će vas velikim, ispunjenim i sretbnim čovjekom.

Pomozimo Anelu da vrati osmijeh, svoje djetinjstvo i sanja najljepše dječačake snove.

Uplatu iz BiH možete vršiti na račun : 1541079938066435

Za uplate iz inostranstva :

IBAN : BA391541079938066435

SWIFT : UPBKBA22

Fejzić Anel