Naslovnica VIJESTI INFO ČETIRI MEDALJE ZA KARATISTE SAMBONA NA FEDERALNOM PRVENSTVU

ČETIRI MEDALJE ZA KARATISTE SAMBONA NA FEDERALNOM PRVENSTVU

44

Grad „Zmaja od Bosne“, Gradačac, ovog vikenda bio je domaćin 16. Federalnog karate prvenstva za kadete, juniore, U21, seniore, veterane i parakaratiste u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tehnički organizator bio je Klub borilačkih sportova „Zmaj“ iz Gradačca a prvenstvo je okupilo oko 370 takmičara iz 68 klubova. Karate klub „Sambon“ iz Vogošće predstavljalo je 6 takmičara u 9 kategorija osvojivši četiri medalje.
Srebrno odličje pripalo je Adelu Karahasanoviću u konkurenciji seniora (-60kg) a svoj odličan nastup Adel je upotpunio i bronzanom medaljom prvog dana takmičenja u konkurenciji U21 (-60kg). Još dvije bronze za „Sambon“ i Vogošću osvojile su Nejla Hodžić (kadetkinje +59kg) i Nejla Mujković (seniorke -61kg).
Sarah Čardaković, Harun Smajić i Dželil Tvrtković imali su odlične nastupe ali im je nedostajalo malo sportske sreće pa da se i oni domognu pobjedničkog podija.
Takmičare su na Federalnom prvenstvu predvodili treneri Sumejja Šejto, Amer Varajić i Kenan Alikadić a iz kluba se zahvaljuju domaćinima na odličnom prijemu i iftaru koje su organizovali za sve članove delegacije „Sambona“.
Vogošćanskim karatistima slijede pripreme za naredna takmičenja koja ih očekuju a posebno ih je obradovala informacija da će se u julu u Poreču održati Svjetski kup „World Youth Cup Poreč 2021“ na kojem će „Sambon“ imati predstavnike u svim uzrasnim kategorijama kao i prethodnih godina.