Naslovnica VIJESTI INFO BOKSERI VOGOŠĆE SPREMAJU SE ZA TURNIRE “ZLATNA RUKAVICA” I “MUSTAFA HAJRULAHOVIĆ TALIJAN”

BOKSERI VOGOŠĆE SPREMAJU SE ZA TURNIRE “ZLATNA RUKAVICA” I “MUSTAFA HAJRULAHOVIĆ TALIJAN”

148

Mnogi sportski kolektivi su trenutno aktivni i pripremaju se za takmičenja koja dolaze. Jedan od njih je i Bokserski klub Vogošća koji se priprema za nastup u Federalnoj i Premijer ligi BiH. Već narednog vikenda boksere Vogošće očekuje nastup na turniru „Zlatna rukavica“, a očekivanja su velika. Ali Šljivo će u Somboru nastupiti kao član reprezentacije BiH. Prošle godine sa mnogo uspjeha član BK Vogošća nastupao je na pomenutom turniru.

BK Vogošća učestvovat će na Međunarodnom turniru „Mustafa Hajrulahović Talijan“ na kojem će nastupiti Ali Šljivo i Nerma Salčinović. Aliju Šljivi turnir u Somboru koji će se održati od 12. do 19. septembra će poslužiti kao jedan vid provjere pred nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u Španiji. Njegova očekivanja su velika, jer se svakodnevno sprema. On je prošle godine osvojio zlatnu medalju.

Nerma Salčinović trenira boks dvije godine. Jedna je od tri djevojke koje su članice BK Vogošća. Ona se trenutno priprema za nastup na Međunarodnom turniru „Mustafa Hajrulahović Talijan“. Osvajačica je prva dva mjesta na Državnim prvenstvima u njenoj konkurenciji.

Nakon federalne lige koja počinje krajem septembra, Premijer liga u boksu će početi u oktobru mjesecu.