Naslovnica VIJESTI INFO ATLETSKA STAZA ĆE BITI IZGRAĐENA DO KRAJA GRAĐEVINSKE SEZONE

ATLETSKA STAZA ĆE BITI IZGRAĐENA DO KRAJA GRAĐEVINSKE SEZONE

80

U skladu sa Okvirnim sporazumom o rekonstrukciji atlestske staze na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći potpisan je i drugi pojedinačni ugovor za realizaciju završne faze radova. Ugovor je potpisan između Općine Vogošća kao investitora i firme „Mibral“ d.o.o. kao izvođača radova. Ukupna vrijednost ovog ugovora je  574.000,66 KM dok je ukupna vrijednost projekta 701.972,24 KM (sa uključenim PDV-om).

Druga faza radova podrazumjeva postavljanje dranaže, nivelisanje i asfaltiranje staze, uređenje odvodnog kanala i postavljanje tartana na svim površinama

Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana, a nadzor nad radovima vršiće Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Govoreći o ovom projektu Općinski načelnik Edin Smajić je istakao zadovoljstvo činjenicom da su sredstva za realizaciju ovog kapitalno važnog projekta obezbijeđena u rekordnom roku te da vjeruje da će i radovi teći takvom dinamikom. U tom smislu najavio je da će staza biti gotova do kraja aktuelne građevinske sezone.

U prilog ubrzanoj dinamici govori i činjenica da su svega dva dana nakon potpisivanja Sporazuma sa Ministarstvom kulutre i sporta Kantona Sarajevo sredstva obezbijeđena tim sporazumom ovim ugovorom i stavljena u funkciju. Napomenuo je da će ova atletska staza značiti izuzetno mnogo za Atletski klub „Vogošća“ koji postiže sve bolje rezultate, ali i za rekreativce kao i za članove drugih sportskih kolektiva.