Naslovnica VIJESTI INFO ATLETIČARI VOGOŠĆE KAO DIO GLOBALNE AKCIJE „RACE FOR THE CURE“

ATLETIČARI VOGOŠĆE KAO DIO GLOBALNE AKCIJE „RACE FOR THE CURE“

213

U Sarajevu je danas održana 12. “Trka/šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure” koja je ove godine okupila rekordnih više od 9.000 učesnika iz 70 bosanskohercegovačkih gradova i općina. Cilj Trke/šetnje bio je širenje svijesti o karcinomu dojke i unapređenje zdravlja žena a Bosna i Hercegovina i Sarajevo bili su dio međunarodne akcije koja je održana u više od 150 gradova svijeta i u kojoj je učestvovalo oko milion ljudi.


Svoj doprinos akciji dali su i članovi Atletskog kluba Vogošća, najmlađi i oni nešto stariji. Mališani su prvo učestvovali u Dječijoj trci a nakon toga zdušno podržavali svoje starije kolege i ostale učesnike Trke/šetnje. Iako danas rezultati i nisu bili u prvom planu spomenimo da su mališani AK Vogošća bili izuzetno uspješni. U konkurenciji mlađih dječaka i djevojčica Hamza Hasanović osvojio je drugo mjesto a Amir Sinanović je bio treći. Kod onih malo starijih najbolji je bio Nedžib Šehić a Nadža Bejdić završila je kao trećeplasirana u ukupnom plasmanu.


U proteklih desetak dana vogošćanski atletičari nastupili su i na drugim takmičenjima gdje su postizali zapažene rezultate. Na Jesenjem krosu učenika osnovnih i srednjih škola KS koji je u petak održan na Ilidži najbolji u konkurenciji učenika prvih i drugih razreda srednjih škola bio je član AK Vogošća Eldar Hadrović.


Prošlog vikenda, u nedjelju 22.septembra mališani AK Vogošća učestvovali su u 5. Trci kroz Vlasenicu. U konkurenciji 300 takmičara iz 11 klubova iz BiH i Srbije Vogošćani su osvojili tri medalje. Zlatne medalje osvojili su Rejhan Hasanović na 50 metara (dječaci rođeni 2014.godine i mlađi) i Nedžib Šehić na 200 metara (2008/09) dok je Hamza Hasanović u svojoj konkurenciji (2012/13) osvojio treće mjesto na 100 metara.