Naslovnica VIJESTI INFO ANASTASIJA, ESMA I EDIN: “VOLIMO MATEMATIKU”

ANASTASIJA, ESMA I EDIN: “VOLIMO MATEMATIKU”

313

Anastasija Feraby, Esma Jašarević i Edin Džakmić učenici 7. razreda Osnovne škole „Mirsad Prnjavorac“ predstavljali su općinu Vogošća na nedavno održanom kantonalnom takmičenju iz matematike. Oni su ostvarili sjajan uspjeh i u ukupnom rezultatu od 65 škola, koliko ih je učestvovalo zauzeli su 3 mjesto.

Anastasija i Esma su na općinskom takmičenju održanom početkom aprila u OŠ „Porodice ef. Ramić“ podijelile prvo mjesto, osvojivši jednak broj bodova. Na kantonalnom takmičenju Anastasija je osvojila 13. a Esma 9. mjesto.

Edin je kao drugoplasirani sa općinskog takmičenja iz matematike za 7.razrede također je učestvovao na kantonalnom takmičenju, gdje je osvojio 11. mjesto. Osim što voli matematiku, Edin trenira i fudbal, ali kaže da mu je matematika važnija.

Nastavnica Aiša Halilović ponosna je na ove nadarene i vrijedne učenike. Matematika i nije baš među najomiljenijim predmetimaosnovcima, ali Esma, Anastasija i Edin su izuzetak. Bez obzira kakve rezultate ostvarili na nekim od nadarenih takmičenja, ova djeca namjeravaju da se i dalje bave matematikom.