Naslovnica VIJESTI INFO ANALIZA VITAMINSKO-MINERALNOG STATUSA ORGANIZMA VAŽAN KORAK KOD PREVENCIJE ZDRAVSTVENIH PROBLEMA

ANALIZA VITAMINSKO-MINERALNOG STATUSA ORGANIZMA VAŽAN KORAK KOD PREVENCIJE ZDRAVSTVENIH PROBLEMA

76

Vitamini i minerali su prijeko potrebni za zdravo funkcionisanje organizma. Većinu njih naše tijelo ne može samo proizvesti, pa se moraju  unositi hranom što je najbolja opcija  ili dodacima prehrani.   Nedostatak vitamina i minerala za  posljedice može imati razvoj određene bolesti. Ukoliko postoji sumnja na nedostatak vitamina i minerala u organizmu može se pristupit provjeri, odnosno pregledu koji u suštini traje desetak minuta i pomoću termovizijskog skenera daje pregled problematičnih zona, biorezontnim skenerom  se otkrivaju predispozicije za nastanak bolesti.

Tokom zime preporučuje se pojačano unošenje vitamina D i C konzumiranjem svježeg voća i povrća, te napitaka kao što su čajevi ili svježe cijeđeni sokovi, a ukoliko to nije dovoljno  preporučuje se  i dopuna dodacima prehrani.   Kako bi prevenirali određene neželjene situacije osim redovnih preventivnih ljekarskih pregleda, preporuka je povremeno napraviti i ovakve preglede koji će dati pouzadniju sliku našeg zdravstvenog stanja.