Naslovnica VIJESTI INFO AMBULANTA ROSULJE: VEĆ 400 PACIJENATA OSTVARUJE USLUGE

AMBULANTA ROSULJE: VEĆ 400 PACIJENATA OSTVARUJE USLUGE

924

Jedna od područnih ambulanti Doma zdravlja Vogošća je i nedavno otvorena ambulanta Rosulje, svojim prostorom namijenjena je za pružanje usluga iz oblasti primarne zdravstvene zaštite. Ambulanta nije u potpunosti stavljena na raspolaganje jer još uvijek se ne mogu ostvarivati usluge fizijatra. Stanovnici kojima geografski odgovara da se liječe u ovom objektu, imaju na raspolaganju tim porodične medicine, stomatološki tim te defektologa i logopeda.

Prema riječima direktora Doma zdravlja Vogošća prim.dr. Almira Pašagića značaj ove ambulante je i u tome što je način rješavanja pitanja sve većih potreba za primarnom zdravstvenom zaštitom u Vogošći. Kako je kazala doktorica Samira Duraković-Bejtović, specijalista porodične medicine, već je oko 400 kartona u ambulanti na Rosuljama i ostali pacijenti čiji se kartoni nalaze u Domu zdravlja Vogošća mogu zatražiti da se njihov karton prebaci. To mogu učiniti i pozivom na broj tel. 033/431-391 (broj tel. ambulante Rosulje).

Uloga i značaj defektologa čija je ordinacija u ambulanti Rosulje su višestruki. Pozitivna iskustva u radu sa djecom a i dobru saradnju sa roditeljima istakla je dr. Amela Ovčina.

Ambulanta Rosulje rasteretila je centralni objekat Doma zdravlja Vogošća, koji zbog stalnog povećanja broja stanovnika u Vogošći mora da odgovori potrebama i sve većeg broja pacijenata.