Naslovnica VIJESTI INFO ALMA HRNJIĆ I EMIR HASTOR POBJEDICI OVOGODIŠNJE VOGOŠĆANSKE PETICE

ALMA HRNJIĆ I EMIR HASTOR POBJEDICI OVOGODIŠNJE VOGOŠĆANSKE PETICE

536

Šesta utrka ulicama Vogošće  poznata i pod nazivom ”Vogošćanska petica” održana je ove subote  u našem gradu. Vogošću  su posjetili trkači iz cijele BiH koji nisu krili oduševljenje stazom  ali i cjelokupnom organizacijom utrke.

Start utrke Vogošća 5K počeo je u 18 sati, a utrku od 5 kilometara trčalo više od  200  trkača.

Treće mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Amela Trožić, drugoplasirana je Emina Alagić, dok je najbrža djevojka i ove godine u Vogošći  bila Alma Hrnjić, petu godinu zaredom. U muškoj konkurenciji treće mjesto zuzeo je Hadis Kozlo, drugo mjesto pripalo je Berinu Mušanoviću, a prvo mjesto mladiću koji je u Vogošću stigao iz Goražda Emiru Hastoru. Inače, ovo je treći put da je Emir u Vogošći imao najbolje vrijeme. Pobjednicima utrke medalje i nagrade je uručio  načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović.

Utrka Vogošća „5K Night Run 2023“  osim popularizacije ovog sporta ima za cilj predstaviti i turističke  potencijale  Općine Vogošća.  Organizator utrke je JU KSC Vogošća uz podršku Općine Vogošća i medijsko pokroviteljstvo RTV Vogošća. U zabavnom dijelu programa nastupila je grupa Mesh.