Naslovnica VIJESTI INFO AJDIN PIKNJAČ LAGANO GRADI SVJETSKU SPORTSKU KARIJERU

AJDIN PIKNJAČ LAGANO GRADI SVJETSKU SPORTSKU KARIJERU

368

Prvi put u historiji Bosna i Hercegovina je imala svoje predstavnike na Svjetskom prvenstvu u bilijaru. Jedan od njih bi je Vogošćanin Ajdin Pinjač najmlađi takmičar nedavno održanog Svjetskog prvenstva. Ajdin Piknjač član je Bilijarskog kluba Predator. Osvajač je dvije bronze na Evropskom prvenstvu 2019. godine. Viceprvak je u više disciplina 2018. i 2019.godine. Pobjednik je u zadnja dva  kola državne lige BiH u bilijaru. Prije 10 dana nastupao je na takmičenju Cazin Open gdje je osvojio prvo mjesto. Kako nam kaže mladi bilijarista, to je jedan od jačih turnira gdje je učestvovalo preko 80 odličnih igrača.

Iako je pandemija koronavirusa ostavila  traga na sve sportske discipline, pa tako i na bilijar. Reducirano se treniralo, a takmičenja skoro da nije bilo. Ovaj talentovani mladić to vrijeme iskoristio je za rad na sebi i pripremu za dolazeća takmičenja. Uskoro ga očekuje novi ispiti forme. Slijedeće takmičenje na kojem će naš uspješni bilijarista Ajdin nastupiti je Evropsko prvenstvo u avgustu, a poslije toga i Euro Tour.

Sa svim što je do sada postigao bh. reprezentativac Ajdin Piknjač sigurno je jedan od najboljih bilijarista naše zemlje ikada. Svojim igrama, kako na domaćim tako i na takmičenjima izvan Bosne i Hercegovine, pokazao je kakav je majstor igre i da se u BiH igra kvalitetan bilijar. Želimo mu mnogo sreće i uspjeha.