Naslovnica VIJESTI INFO POPUŠTANJE MJERA I SKORI POVRATAK PARAPLIVAČA NA TRENINGE

POPUŠTANJE MJERA I SKORI POVRATAK PARAPLIVAČA NA TRENINGE

89

Plivački klub SPID je čista ljubav i mjesto koje djeci sa invaliditetom pruža mogućnost da otkrivaju  i razvijaju talente za koje možda  nisu ni znali da ih posjeduju, što potvrđuju sjajni rezultati naših paraplivača.   Briljirali su i na ovogodišnjem izdanju “Croatia Open 2021“ gdje je  odličan rezultat napravio i Vogošćanin Ajdin Karišik osvojivši visoko šesto mjesto.

Trener i osnivač Plivačkog kluba „Spid”  Amel Kapo kaže da su u klubu mogućnost da se vrate redovnim treninzima i nastave tamo gdje su stali  dočekali  sa oduševljenjem.  Zahvaljujući uspostavljenoj saradnji sa JU KSC Vogošća Spidova porodica se kroz realizaciju projekta Inkluzija  – terapijsko plivanje za osobe sa invaliditetom proširila i u Vogošću. Plivanje svoj djeci pruža neograničene mogućnosti što najbolje oslikava moto „U vodi smo svi isti”.

JU KSC Vogošća kontinuirano prati epidemiološke prilike i instrukcije nadležnih. Mirza Dervišević upravnik bazena JU KSC Vogošća nam je rekao da bi bazen isključivo za treninge trebao biti spreman polovinom naredne sedmice.