Naslovnica VIJESTI INFO DOBRA STRANA LOCKDOWNA: VIKEND U PRIRODI

DOBRA STRANA LOCKDOWNA: VIKEND U PRIRODI

228

Najavljeni lockdown mnogim građanima će poremetiti planove za predstojeći vikend, htjeli ili ne svoje slobodno vrijeme će provesti u  svojim domovima ili nekoj šetnji u prirodi. Ono što je najvažnije je voditi računa o vlastitom i zdravlju drugih.

Kada govorimo o šetnji u Vogošći je najatraktivnije mjesto svakako Motka, nažalost Dom iz poznatih razloga tokom vikenda ostaje zatvoren. Prelijep krajolik je i dalje na raspolaganju svima za šetnju, odmor i uživanje u čistom zraku.

Jošanički potok je također jedno od omiljenijih šetališta kako zbog lijepe i skoro netaknute prirode, šume, potoka, prirodnih izvora, tako i zbog blizine Vogošći, šetačima omiljena dionica mirna i sigurna za djecu i bicikliste naprimjer. Općina Vogošća godinama ulaže značajna sredstva za uređenje ove šetnice, prošle godine su tako obnovljene klupe i nadstrešnice, ograda,  postavljeni kontejneri,  godinu dana kasnije lijepo je vidjeti sve na svom mjestu.

Vjerujemo da će građani i ubuduće biti odgovorni i prema sebi i prema okolinu u kojoj žive. A priroda nudi niz mogućnosti i kada sve drugo stane.