Naslovnica VIJESTI INFO U UDRUŽENJU DOBITNIKA NAJVEĆIH RATNIH PRIZNANJA REDUCIRANE I IZMJENJENE AKTIVNOSTI ZBOG PANDEMIJE...

U UDRUŽENJU DOBITNIKA NAJVEĆIH RATNIH PRIZNANJA REDUCIRANE I IZMJENJENE AKTIVNOSTI ZBOG PANDEMIJE COVID-19

152

Ova godina po mnogo čemu je specifična, pandemija COVID-19 odrazila se na rad svih udruženja pa tako i Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Općine Vogošća. Iako je na početku godine usaglašen plan rada, koji je podržala Općina Vogošća, novonastale prilike uslovile su određene izmjene. Jedina aktivnost koja je provedena prema planu, prije proglašenja pandemije bila je proslava Dana žena.

Tokom pandemije programski ciljevi su mjenjani i provođeni u okvirima naloženih higijensko-epidemioloških prilika tako su bilježavanja značajnih datuma bila bez većeg broja članstva i zvanica. Dio novčanih sredstava preusmjeren je za posjete i pomoć članovima u koordinaciji sa Kantonalnim Savezom dobitnika najvećih ratnih priznanja i Koordinacijom boraca općine Vogošća. Također dio sredstava je iskorišten za kupovinu namirnica koje bi se dijelile kao interventna pomoć u slučaju drugog vala koronavirusa.

Ovo vrijeme, kaže Omer Hasanović, predsjednik Udruženja dobitnika najvećih priznanja “Zlatni ljiljan i zlatna policijska značka”, korišteno je i za sistematsko rjesavanje administracije kako bi sve bilo usklađeno sa zakonskim i podzakonskim aktima.

Nažalost ove godine se udruženje suočilo sa dva smrtna slučaja čije porodice su posjetili predstavnici Udruženja. U ovom Udruženju posebno se vodi računa o važnim datumima iz perioda 1992. -1995. godina, kako u Vogošći tako i na drugim mjestima širom Kantona Sarajevo pa i cijele BiH, tako će biti i u budućnosti. Vjeruju da će naredne godine situacija biti drugačija i da će svoje aktivnosti ponovo organizovati kao ranijih godina sa više prisutnih i u normalnim uslovima.