Naslovnica VIJESTI INFO 40.000 KM OVE GODINE IZDVOJENO ZA JEDNOKRATNU I IZUZETNU NOVČANU POMOĆ LICIMA...

40.000 KM OVE GODINE IZDVOJENO ZA JEDNOKRATNU I IZUZETNU NOVČANU POMOĆ LICIMA U STANJU SOCIJALNE POTREBE U OPĆINI VOGOŠĆA

155

Budžet Općine Vogošća za 2017. godinu iznosi 9.511.000 KM. Sredstva u iznosu od 40.000 KM namjenjena su u 2017. godini za pružanje jednokratne novčane pomoći koja se dodjeljuje licima u stanju socijalne potrebe. Ova prkasa u našoj općini je nastavljena s obzirom da je veliki broj onih koji podnose zahtjeve za ovom vrstom pomoći.  Jednokratna novčana pomoć se dodjeljuje u iznosu od 120 KM, korisniku u okviru jednog domaćinstva i najviše tri puta u toku jedne godine ali ne može preći iznos od 240 KM. Izuzetna socijalna potreba je potreba koja se ne može zadovoljiti jednokratnom novčanom pomoći, dodjeljuje se u iznosu od 240 KM  i može se dodjeliti istom korisniku samo jednom u toku kalendarske godine.

Zahtjevi za novčanom pomoći licima u stanju socijalne potrebe se podnose putem obrasca koji ujedno sadrži i podatke o dokumentima koje je neophodno priložiti kao i obrazloženje pod kojim uslovima se ova vrsta pomoći i ostvaruje.

Jednokratna novčana pomoć ne može riješiti situaciju u kojoj se podnosilac zahtjeva nalazi ali ipak pomoć dobro dođe. Odluku o odobravanju i isplati jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe na godišnjem nivou donosi Općinsko vijeće Vogošća.