Naslovnica VIJESTI INFO POVODOM MEĐUNARODNOG DANA DJETETA, JU KSC VOGOŠĆA UGOSTILA PISCA FAHRUDINA KUČUKA I...

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA DJETETA, JU KSC VOGOŠĆA UGOSTILA PISCA FAHRUDINA KUČUKA I DJECU VOGOŠĆANSKIH ŠKOLA

241

Ugledni književnik, bajkopisac, autor koji je zagolicao dječiju maštu u BiH svojim pristupom dječijoj književnosti, Fahrudin Kučuk, danas je boravio u našem gradu, družio se i zabavljao učenike trećih razreda iz OŠ „Mirsad Prnjavorac“  i „Zahid Baručija“. Djeci je predstavio svoje edukativno-zabavne slikovnice i zbirke pjesama.

„Za djecu pišu oni koji nose u sebi djetinjstvo i znaju na najljepši način ispisati štivo koje maštom i srcem pripada dječijem svijetu.“  – kazao je danas Kučuk.

Djeca su aktivno učestvovala  u susretu otkrivajući autoru šta čitaju, sta vole, sta znaju o domaćim životinjama i tako redom.  Također rado su odgovarala i na naša pitanja: Znaju li šta pisci rade? Šta čitaju? Pa smo tako saznali da je Omerova najdraža knjiga Petar Pan i preporuka drugarima, dok Lejla ipak radije čita Uspavanu ljepoticu.

U ime domaćina JU KSC Vogošća dobrodošlicu gostima je poželio bibliotekar Amir Mustafić i kazao da osim što piše, današnji gost svira, režira dječije predstave i slično.

Prenosimo i poruku književnika Fahrudina Kučuka:  “Što više čitanja lijepih štiva, predstava, muzike, sporta i ljubavi – nadasve ljubavi za našu djecu, to je prilika da budu vojska najjača“.