Naslovnica VIJESTI INFO ZLATNI SEPTEMBAR – MJESEC PODIZANJA SVIJESTI O KARCINOMU KOD DJECE

ZLATNI SEPTEMBAR – MJESEC PODIZANJA SVIJESTI O KARCINOMU KOD DJECE

48

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o dječijem raku nizom aktivnosti u mjesecu. Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. Harun Šabić član udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ je i sam kao petnaetsogodišnjak uspješno se izborio sa ovom opakom bolešću,kazao je da je cilj Zlatnog septembra da podignu svijest o svim aspektima borbe s dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja.  Ovog septembra možete biti zlatni i Vi. Naime, kupovinom zaštitne maske Budi zlatan u iznosu od 5KM donirate cjelokupan iznos za podršku djeci oboljeloj od raka širom BiH.

Naše sugrađane smo pitali koliko znaju o Zlatnom septembru i koliko treba podizati svijest o dječijem raku? Kazali su da o tome malo znaju ali ističu da treba uvijek pomoći i dati doprinos pogotovo kada su djeca u pitanju.

Pozlatimo septembar.  Neka rak ne bude tabu tema. Budimo odgovorno društvo poručuju iz udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.