Naslovnica VIJESTI INFO ŽIVOT RVI ŠEFKE MAREVCA

ŽIVOT RVI ŠEFKE MAREVCA

152

Vogošćansko udruženje RVI posjeduje službeno vozilo koje se, između ostalog, koristi za prevoz amputiraca na ljekarske preglede. Predsjednik Udruženja Sead Hadžić je i vozač, ali i prijatelj amputircima koji koriste ovu beneficiju.

Šefko Marevac je dobitnik ratnog priznanja Srebreni štit, amputirac i po potrebi koristi vozilo koje je udruženje dobilo 1999. godine, kao i ostala kantonalna udruženja. Šefko ističe kvalitetan angažman vogošćanskog udruženja i zahvaljuje se na požrtvovanosti predsjednika, ali i ostalih uposlenika.

Korištenje vozila za ovu svrhu finansira se iz granta koje Udruženje dobija od Općine Vogošća. Invalidima ova mogućnost mnogo znači i koriste je najčešće kada odlaze na preglede za izradu protetičkih pomagala.

Sead Hadžić skromno kaže da svoj posao obavlja s ljubavlju i da mu nije ništa teško kada treba pomoći njegovim nekadašnjim suborcima. Dodaje da se u Vogošći povećava broj RVI koji se odlučuju za život u našoj općini. Zbog toga će potreba za korištenje službanog vozila iz dana u dan biti sve veća.