Naslovnica VIJESTI INFO ZIMSKO ODRŽAVANJE PUTEVA NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA BILO JE POVJERENO FIRMI „AME“

ZIMSKO ODRŽAVANJE PUTEVA NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA BILO JE POVJERENO FIRMI „AME“

177

Održavanje puteva u zimskoj sezoni 2019/2020. godine odvijalo se prema Odluci o planu zimskog čišćenja ulica i puteva na području općine Vogošća koju je donijelo Općinsko vijeće.

U Službi za komunalne poslove Općine Vogošća kažu da nije bilo većih problema u održavanju jer nije bilo ni značajnijih zimskih padavina. Održavanje čistim oko 110 kilometara lokalnih puteva u nadležnosti Općine Vogošća bilo je povjereno je firmi „Ame“. Istom izvođaču Direkcija za puteve Kantona Sarajevo povjerila je i zimsko održavanje puteva u dužini od 22,5 km, kojim saobraćaju vozila Javnog gradskog prevoza na području naše općine. Uz navedeno i dio magistralnog  puta  koji prolazi kroz Vogošću održavale su Ceste Federacije BiH. Čišćenje pothodnika i stepeništa obavila je Civilna zaštite Općine Vogošća.

Zimsko održavanje puteva je zvanično stupilo na snagu 15. novembra 2019. godine i trajalo je do 15. aprila 2020. godine. U tom vremenu, prema zakonskim odredbama, propisano je i obavezno posjedovanje zimske opreme za sva putnička i motorna vozila u BiH.