Naslovnica VIJESTI INFO ZELENE POVRŠINE U VOGOŠĆI UREĐENE I SPREMNE ZA BROJNE LJETNE MANIFESTACIJE

ZELENE POVRŠINE U VOGOŠĆI UREĐENE I SPREMNE ZA BROJNE LJETNE MANIFESTACIJE

76

Ako ćemo suditi po uređenim zelenim površinama, novim cvjetnim dekoracijama i novom zelenilu u Vogošći sve je spremno za novu ljetnu sezonu, brojne manifestacije koje predstoje, a Vogošćani imaju parkovske površine kojim se mogu pohvaliti. Nakon rekonstrukcije saobraćajnice i pješačke zone u Omladinskoj ulici, Općina Vogošća angažirala je preduzeće “Park” da uredi, rekonstruiše i cvijećem i drugim materijalima uredi zelenilo na raskrsnici ove i Jošaničke ulice. Prethodno je izvršena rekonstrukcija travnjaka, postavljen je novi travni bus, zasađene sadnice ukrasnog grmlja.
Međutim pažnju prolaznika svakako najviše će privući novoizgrađena prekrasna dekoracija od malča u boji i kamena, izrađena u obliku općinskog grba. Grb Općine izgrađen na zelenoj površini projekat je “Park”-ovog Biroa za projektovanje, a izradila ga je “Park”-ova ekipa za izgradnju i rekonstrukciju novih zelenih površina. Osim ovih zelenih površina novo zelenilo i to sadnice thuja i novi ružičnjak sada rastu i na škarpi između ulica Igmanska i Jošanička, u blizini zgrade Općine i PU. Nove sadnice zasađene su na rekonstruisanom terenu koji je do sada bio uništen i ugažen.
Vogošća i to ulica Jošanička narednih dana bit će ukrašena i tokom noćnih sati i to svjetlosnim dekorativnim elementima. Naime, ekipa preduzeća “Park” zadužena za dekoraciju, po nalogu Općine Vogošća ovih dana vrši postavljanje nosivih sajli duž cijele Jošaničke ulice, te montiranje svjetlosnih dekorativnih elemenata, koji će s uključenjem javne rasvjete svijetliti tokom noći i doprinositi blagdanskoj i svečarskoj atmosferu u ovoj ulici. Svjetlosna dekoracija u Jošaničkoj ulici u funkciji će biti do završetka ljetne manifestacije “Vogošćanski dani”.