Naslovnica VIJESTI INFO ZBOG REZULTATA NA OPĆINSKIM TAKMIČENJIMA NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI I NASTAVNICI U ŠKOLSKOJ...

ZBOG REZULTATA NA OPĆINSKIM TAKMIČENJIMA NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI I NASTAVNICI U ŠKOLSKOJ 2018./2019. GODINI

182

U Vogošći je upriličena svečana dodjela nagrada i priznanja  za učenike, nastavnike i škole koji su ostvarili zapažene rezultate na općinskim takmičenjima iz nastavnih predmeta, i to informatike, fizike, matematike, geografije, bosanskog, srpskog i hrvatskog jezika i književnosti, projekta građanin, prve pomoći, al i znanju o svjesnosti o postojanju mina, saobraćaju, te  naučno-tehničkom stvaralaštvu.

Nagrađeni su oni učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskom takmičenju. Također, nagrađene su i škole koje su u ekipnom plasmanu osvojile neko od prva tri mjesta, kao i nastavnici čiji su učenici na kantonalnom, federalnom i državnom takmičenju ostvarili zapažene rezultate.

Prema riječima načelnika Općine Vogošća Edina Smajića, učenici koji ostvaruju rezultate ponos su naše lokalne zajednice. Općina Vogošća će i dalje, iako nema nadležnost nad obrazovanjem, izdvajati sredstva za stpendiranje, te da se nagrade rezultati i pomogne put uspjeha.

Na svečanosti su uručene i nagrade školama koje su učestvovale u prikupljanju reciklažnog otpada u okviru akcije „Čista i lijepa Vogošća 2019“. Nagrade je, u ime firme „EkoPak“ uručila direktorica Amela Hrbat.