Naslovnica VIJESTI INFO ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „11 ZLATNIH“ KOJA ČUVA SJEĆANJE NA ŠEHIDE NK OZREN

ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „11 ZLATNIH“ KOJA ČUVA SJEĆANJE NA ŠEHIDE NK OZREN

216

Peti memorijalni malonogometni turnir „11 zlatnih“ u organizaciji NK Ozren uspješno je završen. Igrao se u okviru manifestacije koja je počela u petak polaganjem cvijeća na spomen obilježju ispred stadiona „Ešref Ešo Pustahija“ koji nosi ime po jednom od igrača ovog kluba koji je poginuo 18.januara 1994.godine. Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 8 seniorskih ekipa, a svoje znanje pokazali su i oni mlađi – pjetlići.

Odigrana je i utakmica veterana Unisa i Ozrena, a bolji je bio Unis rezultatom 9:7. U utakmici za treće mjesto FK Unis je savladao NK Ilijaš 5:3. U regularnom dijelu utakmice bilo je 2:2. Ilijaš je golovima Šabića i Bulbula imao prednost od dva pogotka, ali je Unis preko Alića i Ligate izjednačio, a onda i boljim izvođenjem penala na kraju i pobijedio i osvojio treće mjesto. U konkurenciji pjetlića treća je bila ekipa Sportska Akademija Ilijaš koja je savladala MNK Vogošća rezultatom 3:2. U finalnom meču seniora Gradski Futsal Klub Sarajevo je odbranio titulu slavivši u finalu protiv MNK Crni Labud 4:2. Golove za pobjedničku ekipu postigli su Podrug, Brkanić, Omerhodžić i Mršo, dok je za Crni Labud dva gola postigao Salčin. U finalu pjetlića NK Ozren je pogotkom Semira Rizve pobijedio ekipu Novog Grada i tako zauzeo prvo mjesto.

Kod pjetlića najbolji golman bio je Kerim Kerla iz Ozrena, najbolji strijelac Danin Žigo iz Novog Grada, a najbolji igrač Semir Rizvo. Za fair play ekipu proglašen je MNK Vogošća. Kod seniora najbolji golman bio je Danin Kadrić iz Unisa, najbolji strijelac Eldar Korjenić iz Ozrena, a najbolji igrač Faruk Brkanić iz ekipe GFC Sarajevo.

Ova tradicionalna manifestacija čuva sjećanje na šehide NK Ozren Ešefa Pustahiju, Namira Merdana, Nedžada Zlatarca, Šaćira Fejzovića, Ferida Zukića, Idriza Alića, Amira Bešliju, Mirzeta Korjenića, Ševku Kevelja, Omera Hidu i Suada Hegića.