Naslovnica VIJESTI ZAVRŠENA 6. LIGA VETERANA VOGOŠĆA: POBJEDNIČKI PEHAR PRIPAO EKIPI ZAMM MC

ZAVRŠENA 6. LIGA VETERANA VOGOŠĆA: POBJEDNIČKI PEHAR PRIPAO EKIPI ZAMM MC

214

Finalnom utakmicom između ekipa ZaMMmc i MNK Sensu završeno je 6-to izdanje Lige veterana koja se tradicionalno, u organizaciji MNK Vogošća, odigrava u Sportskoj dvorani “Amel Bečković”.
Rezultatom 3:1, sa dva pogotka Čolakovića i jednim Muharemovića u finalu je bila uspješnija ekipa ZaMMmc i nakon dva mjeseca nadmetanja zasluženo podigla pobjednički pehar. Jedini pogodak za Sensu postigao je Adi Arnautović, najbolji strijelac ovogodišnjeg izdanja Lige veterana Vogošća.
Pored njega nagradu za najbolje pojedince dobili su i Sanel Kovačević također iz ekipe Sensu, kome je pripala titula najboljeg igrača dok je priznanje za najboljeg golmana uručeno Anelu Žuniću iz pobjedničke ekipe ZaMMmc.

najbolji-pojedinci-liga-veterana
Finalnom susretu prethodile su polufinalne utakmice u kojima je ZaMMmc bio uspješniji od Veterana Grada Sarajeva sa 6:2 dok je Sensu savladao Sajmir Tihovići sa 5:3. Zahvaljući ukupnom uspjehu iz prethodnih susreta pehar za treće mjesto pripao je Veteranima Grada Sarajeva dok će se igrači Sajmir Tihovića morati zadovoljiti osvajanjem četvrte pozicije.

najbolje-ekipe-liga-veterana
Po riječima Adnana Granila, predsjednika MNK Vogošća koja je organizator Lige veterana, cilj ovog takmičenja je druženje starih asova. „Ipak oni i dalje imaju veliku želju za pobjedom pa se u svakoj utakmici igralo na rezultat i gol više“, istakao je Granilo. „Iz godine u godinu čuvamo tradiciju, radimo to sa uspjehom već šest godina i nastavićemo to raditi i u narednom periodu.“
6-to izdanje Lige veterana bilo je i najneizvjesnije jer je bilo puno kvalitetnih ekipa, a na kraju je ZaMMmc zasluženo ponio epitet najboljeg tima. Za njih su u ovogodišnjem takmičenju nastupila su imena poput Dželaludina Muharemovića, Fiće Mulića, Bulenda Biščevića, te Muftića, Volodera, Čolakovića, s tim što ne treba zanemariti ni činjenicu da je učešće u ligi uzelo i nekoliko nekadašnjih reprezentativaca BiH poput Džemala Berberovića, Vedina Musića, kao i nekoliko bivših malonogometnih reprezentativaca, te igrača Željezničara i Sarajeva.

pobjednik-zamm-mc