Naslovnica VIJESTI INFO ZAPOČELO ASFALTIRANJE DIJELA ULICE SPASOJA BLAGOVČANINA

ZAPOČELO ASFALTIRANJE DIJELA ULICE SPASOJA BLAGOVČANINA

91

U MZ Vogošća II radnici firme „AME“ započeli su sa postavljanjem asfalta na dijelu ulice Spasoja Blagovčanina u dužini od 160 metara.
Predstavnici Općine Vogošća obišli su lokaciju gdje se radovi izvode. „Radi se o saobraćajnici od interesa za Kanton Sarajevo čiji je upravitelj Direkcija za puteve KS. Radovi se izvode u fazama tako da će se nakon asfaltiranja dijela ulice Spasoja Blagovčanina nastaviti na sanaciji ulice Feriza Merzuka. Ukupna vrijednost projekta čiji je investitor Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, posredstvom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Vogošća, iznosi oko 350.000 KM.“ izjavila je Emira Branković, šefica Odsjeka za komunalne poslove Općine Vogošća. Tokom izvođenja prethodnih radova bilo je zastoja, ali ipak su radovi završeni u predviđenom roku od 60 dana.

U Mjesnoj zajednici Vogošća II trenutno se realizuje nekoliko prioritetnih projekata iz oblasti komunalne i građevinske infrastrukture. Završetak radova u ulici Spasoja Blagovčanina obradovao je stanovnike ovog dijela Vogošće. Dženan Alić, predsjednik savjeta MZ Vogošća II, zahvalio se građanima na strpljenju tokom proteklih sedmica.