Naslovnica VIJESTI INFO ZA VIKEND SE IGRAJU UTAKMICE TURNIRA “11 ZLATNIH” I KOŠARKAŠKA UTAKMICA VOGOŠĆA...

ZA VIKEND SE IGRAJU UTAKMICE TURNIRA “11 ZLATNIH” I KOŠARKAŠKA UTAKMICA VOGOŠĆA – KONJIC

67

Narednog vikenda u dvorani OŠ “Porodice ef Ramić” u Semizovcu će se odigrati peti memorijalni malonogometni turnir „11 zlatnih“ u organizaciji NK Ozren. Na turniru će učestvovati 8 ekipa koje će biti podijeljene u dvije grupe. Tako će se FK Mladost, NK Ilijaš, Gradski futsal klub Sarajevo, NK Jedinstvo, MNK Crni Labud, FK Unis, Futsal klub Crni Labudovi i NK Ozren dva dana takmičiti na memorijalu koji se igra u povodu manifestacije „11 zlatnih“ koja je počela danas polaganjem cvijeća na spomen obilježju ispred Ozrenovog stadiona „Ešref Ešo Pustahija“.

Oba dana vikenda utakmice počinju u jutarnjem terminu od 8h, pa sve do poslijepodne. Pored seniroskih ekipa učestvovat će i pjetlići, ali i veterani Unisa i Ozrena koji će odigrati revijalnu utakmicu. Najzanimljivije će biti u nedjelju. Nakon revijalne utakmice veterana koja se igra u 13:50h utakmice za treća mjesta odigrat će pjetlići i seniori. Finalni mečevi na rasporedu su od 16h, a u 18h planirano je zatvaranje turnira i dodjela nagrada. Najzanimljivije sa ovogodišnjeg turnira možete pogledati u programu TV Vogošća.

Prvu utakmicu pred domaćom publikom u drugom dijelu sezone odigrat će košarkaši Vogošće. Oni će u subotu u okviru 11.kola A1 lige grupa Jug ugostiti ekipu Konjica koja ih je u prvom dijelu sezone savladala rezultatom 76:56. Tako će Vogošćani imati priliku da se revanširaju za taj poraz. Od četvrtog januara košarkaši Vogošće su bili na pripremama, ekipi se priključilo i nekoliko igrača iz omladinskog pogona. Mogu li naši košarkaši nastaviti sa dobrom igrom i ove godine ostaje da vidimo. Utakmica između Vogošće i Konjica igra se sutra sa početkom u 18h u dvorani „Amel Bečković“. I ovu utakmicu možete pogledati u našem programu.