Naslovnica VIJESTI INFO VOLKSWAGEN DONIRAO ZAŠTITNA ODIJELA ŠTABU CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE VOGOŠĆA

VOLKSWAGEN DONIRAO ZAŠTITNA ODIJELA ŠTABU CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE VOGOŠĆA

122

Situacija sa pandemijom koronavirusa dovela je do toga da brojni pojedinci, organizacije, a i privredni subjekti iznalaze načina kako dati svoj doprinos u borbi protiv virusa. Tako je na molbu Štaba civilne zaštite Općine Vogošća firma „Volkswagen“ iz Vogošće donirala dvadeset zaštitinih odijela Štabu.

Ova odijela inače koriste lakireri u ovoj firmi tokom procesa proizvodnje, ali ih mogu koristiti i zdravstveni radnici. Direktor Doma Zdravlja Vogošća Almir Pašagić zahvalio je na ovoj donaciji i istakao da će im ova odijela mnogo značiti pogotovo u ovoj situaciji kada vlada pandemija. Općinski načelnik Edin Smajić također se zahvalio što su iz Volkswagena pozitivno odgovorili na njihovu molbu jer ova odijela će itekako olakšati rad našim zdravstvenim radnicima u  Domu zdravlja Vogošća.

Odijela su predstavnici „Volkswagena“ uručili Štabu civilne zaštite, a ona su odmah preusmjerena u Dom zdravlja Vogošća. Odijela zdravstvenim radnicima će biti dragocjena u procesu trijaže, kao i prilikom kućnih posjeta pacijentima.