Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI PLANINARI POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BiH ORGANIZOVALI POHOD NA MOTKU

VOGOŠĆANSKI PLANINARI POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BiH ORGANIZOVALI POHOD NA MOTKU

198

Planinarski pohod na Motku u povodu Dana državnosti BiH tradicija je vogošćanskih planinara. Svake godine veliki broj je onih koji na ovaj način daju doprinos obilježavanju ovog historiskog datuma. Pred polazak na pohod, stotinjak planinara iz više planinarskih društava iz Vogošće, Zenice, Kladnja i ostalih okupilo se na platou ispred Upravne zgrade JU KSC Vogošća, te intoniranjem državne himne najavili da svoju današnju aktivnost realizuju u čast jedne i jedine domovine.

Planinari su odali počast šehidima i poginulim borcima Općine Vogošća, kao i ubijenim civilima i logorašima.

Učesnici pohoda na Motku dobro raspoloženi krenuli su na put dug 11 kilometara iz centalnog dijela Vogošće, preko Jošaničkog potoka i Grabljive njive do vrha Motke, odakle će se spustiti u planinarski dom. S obzirom na dionicu puta i imajući u vidu uspon, praznični pohod u kojem učestvuju planinari i ljubitelji prirode, kako oni mlađi tako i stariji, trajaće najviše četiri sata.

Sudeći prema dosadašnjem iskustvu, učesnike pohoda u Planinarskom domu Motka očekuje lijepo druženje uz ručak, što će sigurno većini njih ostati lijepa uspomena.