Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI DANI: SVEVREMENSKI FISTIK OŽIVIO USPOMENE I DONIO SMIJEH

VOGOŠĆANSKI DANI: SVEVREMENSKI FISTIK OŽIVIO USPOMENE I DONIO SMIJEH

39

“Fistik“ je naziv predstave u režiji Admira Glamočaka koju su izveli glumci Narodnog pozorišta u Sarajevu pred vogošćanskom publikom. Ova moderna bajka rađena je u novom vremenu i jednostavno rečeno, nakon nje ćete, ukoliko to već niste, zavoljeti Sarajevo.

Ulogu Fistika, sarajevskog junaka potrebnog svakom vremenu tumači Vedran Đekić, a pored njega glume i Aleksandar Seksan, Milan Pavlović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Martina Mandek i Deni Mešić.

Od kada je prije pedesetak godina napisan Varalica Fistik, ovaj, pedesetak godina rođen nakon toga i dalje uveseljava i donosi utjehu, ismije ali i pomogne.

Vogošćani su uživali u glumačkoj poruci o Fistiku, čovjeku čiji identitet nije otkriven. Jednostavno rečeno, on je Fistik u Sarajevu, gradu kojim su harali ratovi, prolazili heroji i gubitnici, kojeg su posjećivali i samci i ljubavnici ali i gradu kojeg je lahko voljeti i koji se pamti. I Fistik se pamti, a ostaće uspomena i na Vogošćanske dane jer je predstava vrijedna najljepšeg sjećanja.