Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI BOKSERI NASTUPIĆE NA TURNIRU „NOVE NADE BOKSA“

VOGOŠĆANSKI BOKSERI NASTUPIĆE NA TURNIRU „NOVE NADE BOKSA“

342

Na turniru pod sloganom “Nove nade boksa” koji će i ove godine biti održan u Crnoj Gori dva i vogošćanska boksera, Džan Šljivo i Nedim Hodžić. Kako je kazao Edis Efendić, trener BK „Vogošća“, na ovom turniru nastupaju državni reprezentativci u selekciji juniori i mladi. Odlazak u Crnu Goru organizovan je uz finansijsku podršku Općine Vogošća i Bokserskog saveza FBiH.

Najbolji vogošćanski bokser Džan Šljivo spreman je za nastup na turniru. Šljivo je i prošle godine bio dio bh takmičarske ekipe u Crnoj Gori, gdje je njegov nastup bio zapažen.

„Svako takmičenje je novo iskustvo koje je veoma važno za jednog boksera. Posebno se to odnosi na međunarodna takmičenja, a ja sam imao priliku nastupati na više njih u tom rangu. U dobroj sam formi i moje je da pravim rezultate“ kazao je Džan pred odlazak na turnir „Nove nade boksa“.

I naš bokser Nedim Hodžić potvrdio je da je spreman za nastup u Crnoj Gori i da „ide isključivo na pobjedu“.

Do kraja godine vogošćanski bokseri nastupiće na još jednom sportskom takmičenju, “Rudarski gong” koje se održava tradicionalno u Tuzli. Već početkom 2018. godine naše boksere kao dio tima reprezentacije BiH očekuje nastup na takmičenju u Švedskoj.