Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKA PETLJA: RADOVI NA IZGRADNJI RASKRSNICE SA KRUŽNIM TOKOM U ZAVRŠNOJ FAZI

VOGOŠĆANSKA PETLJA: RADOVI NA IZGRADNJI RASKRSNICE SA KRUŽNIM TOKOM U ZAVRŠNOJ FAZI

761

Izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom na Vogošćanskoj petlji počela je krajem marta ove godine. Radove su djelimično usporili nepovoljni vremenski uslovi a dijelom i drugi tehnički problemi koji su se javili tokom realizacije projekta. Ipak, radovi su intenzivirani i prema riječima Mahira Hamidovića, šefa gradilišta firme „Bosman”, raskrsnica sa kružnim tokom trabala bi biti u funkciji polovinom narednog mjeseca.

Raskrsnica sa kružnim tokom na Vogošćanskoj petlji jedna je od četiri koje će biti izgrađene u Vogošći. Pored ove na Vogošćanskoj petlji, raskrsnice sa kružnim tokom planirane su kod hotela Sunce, kod benzinske pumpe Energopetrol (u neporednoj blizni Nove industrijske zone u Vogošći) i na Kobiljoj Glavi.

Svi mi koji živimo u Kantonu Sarajevo znamo koliko je važna Vogošćanska petlja za normalno odvijanje saobraćaja a izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom na ovom lokalitetu u značajnoj mjeri će rasteretiti otežano odvijanje saobraćaja na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u našem Kantonu.