Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKA PETLJA DEBLOKIRANA JUTROS OKO 6 SATI

VOGOŠĆANSKA PETLJA DEBLOKIRANA JUTROS OKO 6 SATI

283

Nakon što su više od 18 sati ratni veterani Armije RBiH i HVO-a proveli na Vogošćanskoj petlji, jutros oko 6 sati promrzli i nezadovoljni branioci deblokirali su saobraćajnice. Sa pripadnicima specijalne jedinice federalnog MUP-a postignut je dogovor o mirnom razilaženju, čime je saobraćaj na Vogošćanskoj petlji ponovo normalizovan.

Danas se na petlji nalaze patrole policije iz PS Vogošća. Prema njihovim riječima nije bilo nikakvih incidenata i bivši branioci su se sa ovog lokaliteta mirno razišli.

U toku jučerašnjeg dana i sinoć na ulazu u Vogošću formirane su kilometarske kolone vozila. Mnogi vozači su u svojim automobilima čekali i po nekoliko sati. Ipak, borci su propuštali vozila hitne pomoći, te one vozače koji su prevozili malu djecu.

U nastojanju da se koliko toliko ugriju bivši borci su ložili vatre, dok su im pojedini građani donosili tople napitke i hranu čime su izražavali podršku njihovim zahtjevima i protestima. S druge strane bilo je mnogo onih koji su negodovali ovakvim načinom blokade saobraćajnica uoči jednog od najznačajnijih datuma u historiji 1. Marta Dana nezavisnosti BiH.