Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKA PETLJA: ASFALTIRANA RASKRSNICA SA KRUŽNIM TOKOM OD DANAS U FUNKCIJI

VOGOŠĆANSKA PETLJA: ASFALTIRANA RASKRSNICA SA KRUŽNIM TOKOM OD DANAS U FUNKCIJI

1256

Kako je javnosti poznato, najavljeno asfaltiranje raskrsnice sa kružnim tokom na Vogošćanskoj petlji je završeno ovog vikenda. Prema riječima Mahira Hamidovića, šefa gradilišta firme „Bosman”, 99% projektnih radova je završeno i posljednjeg septembarskog dana u popodnevnim satima biće u  funkciji raskrsnica sa kružnim tokom.

„Iz pravca Vogošće dobili smo dvije nove trake zbog lakšeg uključenja u kružni tok, iz pravca Semizovca jednu i iz pravca autoputa A1 također jednu traku, te se  prema Vogošći nastavlja sa dvije trake koje se opet sužavaju u jednu“ kaže Hamidović i pojašnjava da radovi koji su preostali neće remetiti dalje odvijanje saobraćaja.

Podsjećanja radi, izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom na Vogošćanskoj petlji počela je krajem marta ove godine, radove su usporili nepovoljni vremenski uslovi al i tehnički problemi koji su se javili tokom realizacije projekta. Urađeno je proširenje saobraćajnice, iskopana padina da bi se formirale još dvije saobraćajne trake i formirao kružni tok. Urađena je kompletna odvodnja, zaštita kosine i rasvjeta. To su elementi koji su potrebni za normalno funkcionisanje jedne raskrsnice sa kružnim tokom. Vozači trebaju biti maksimalno oprezni i poštovati sve saobraćajne znake a posebno prilagoditi brzinu kretanja saobraćajnicom. U narednih sedam dana kompletan prostor oko kružnog toka trebao bi biti uređen.

Raskrsnica sa kružnim tokom na Vogošćanskoj petlji jedna je od četiri koje će biti izgrađene u Vogošći a ova saobraćajnica jedna od saobraćajem najopterećenijih ne samo u Kantonu Sarajevo nego i FBiH, te svi mi koji živimo u i oko Sarajeva znamo koliko je važna Vogošćanska petlja za normalno odvijanje saobraćaja.

Shodno važnosti saobraćajnice, po završetku svih radova biće upričeno i zvanično otvorenje.