Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANKA LEJLA TANOVIĆ MEĐU TOP 10 SVJETSKIH BICIKLISTKINJA

VOGOŠĆANKA LEJLA TANOVIĆ MEĐU TOP 10 SVJETSKIH BICIKLISTKINJA

69

Lejla Tanović, 26-godišnja Vogošćanka se brdskim biciklizmom počela baviti sasvim slučajno prije 10-ak godina kada je shvatila da je to pravi sport za nju. Adrenalin, uživanje u prirodi i sve bolji rezultati na takmičenjima bili su samo dodatni motiv da zablista na nedavno održanom Svjetskom takmičenju u biciklizmu održanom u Turskoj gdje je zauzela odlično 8.mjesto.

Lejlin plasman u Top 10 na Svjetskom prvenstvu je najbolji rezultat za bh. biciklizam u historiji Bosne i Hercegovine. Pripreme za svoj prvi nastup na Svjetskom prvenstvu za Tanović bile su otežane uslijed pandemije koronavirusa, jer se tokom čitave sezone nije moglo sa sigurnošću znati koje će se utrke održati zbog toga što je veliki broj takmičenja otkazan.

Lejla ističe da je za njen uspjeh zaslužan i trener Amar Njemčević. Dodaje da sada slijedi kratka pauza u kojoj će analizirati urađeno i početi sa pripremama za narednu sezonu u kojoj je cilj osvajanje medalje sa velikog prvenstva. Utrka Svjetskog prvenstva bilo je posljednje takmičenje za Lejlu Tanović u ovoj sezoni u kojoj je također osvojila Premijer ligu BiH i državna prvenstva u disciplinama XCO i maraton.