Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆA UKRAŠENA

VOGOŠĆA UKRAŠENA

96

Praznična atmosfera primijeti se i na vogošćanskim ulicama. Dekorativni sadržaji ove godine postavljeni su u skladu sa potrebama Općine Vogošća. Novi dekori već će krasiti nekoliko lokaliteta predstojećih dana Bajrama. Prema riječima višeg komunalnog referenta Dženane Čengić, nabavku dekorativnih elementa (6 svijetlećih zavjesa i 41 dekorativni element) nakon provedene propisane procedure finansirala je Općina Vogošća, a postavljeni su na različitim mjestima, neizostavljajući ni parkove. Za postavljanje i uklanjanje dekorativnih elemenata koji su u vlasništvu Općine Vogošća zaduženo je KJKP „Park“.

Drugi važan projekat koji je realizovala Služba za komunalne poslove je uređenje zelenih površina na više lokacija i to na ulazu u Vogošću sa magistralnog puta M18, ispred i iza zgrade Općine Vogošća, na dijelu raskrsnice ulica Jošanička i Omladinska, a izgled zelene površine je poboljšan i u velikom parku u blizini zgrade Općine Vogošća i na Trgu žrtva genocida u Srebrenici. Za ovaj projekat Općina je  izdvojila 30.000 KM a izvođač radova bilo je KJKP „Park“. Jedno od efektnijih uređenja svakako je grb Općine Vogošća koji je urađen od malča u boji što je oduševilo Vogošćane, jer su pohvale upućivali i putem broja telefona Komunalnog operativnog centra.

Nadamo se samo da će lijepo uređene površine građani čuvati jer nam, pored toga što su ugodne oku, služe za odmor i druženje.