Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆA IMA SVOJE PREDSTAVNIKE NA NAJVEĆEM ATV SUSRETU U SRBIJI

VOGOŠĆA IMA SVOJE PREDSTAVNIKE NA NAJVEĆEM ATV SUSRETU U SRBIJI

566

Članovi ATV kluba Vogošća ovog vikenda putuju u Jastrebac u Srbiji gdje će zajedno sa 400 atv vozila iz 10 država regiona voziti crvenu extreme stazu. Vogošćanski vozači su u 2019. godini nastupili na svim extreme vožnjama i treninzima u regionu a u junu su i sami bili organizatori BH Telecom Adventure susreta atv vozila.
Na susretu u Srbiji Vogošću i BiH predstavljaju 4 vozača koji će nakon toga nastupiti i na Požega extreme kampu koji je pozivnog karaktera i okupiće 30 vozača iz 4 države. Prethodnog vikenda ATV klub Vogošća putovao je i u Rumuniju gdje su trenirali ekstremnu vožnju pod vodstvom Bistriana Cosmina, učesnika HTW utrke, na jednoj od najzahtjevnijih staza u Rumuniji.
Već se prave planovi i za narednu godinu kada će ovaj vogošćanski klub biti prvi bh predstavnik na svjetski najzahtjevnijoj utrci – Hunt the wolf, koja se održava u Transilvaniji. Nakon tog iskustva Vogošća će biti domaćin BH Telecom extreme kampa koji će biti pozivnog karaktera a svim učesnicima će omogućiti da nauče osnove extreme vožnje sa nekim od najboljih vozača iz Srbije, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Iz ATV kluba Vogošća zahvaljuju se svim sponzorima koji omogućavaju nastupe i putovanja njihovih članova.