Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆA DOMAĆIN XXI SAOBRAĆAJNO OBRAZOVNOG TAKMIČENJA UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA KS

VOGOŠĆA DOMAĆIN XXI SAOBRAĆAJNO OBRAZOVNOG TAKMIČENJA UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA KS

290

Bosna i Hercegovina je prema svjetskim pokazateljima među zemljama sa najvećim rizikom u saobraćaju. „Imajući to u vidu Auto-moto klub Kantona Sarajevo (u nastavku teksta AMK KS)  i nastupa u granicama svojih mogućnosti kako bi se uticalo na poboljšanje takvog stanja. Jedan od načina i jesu takmičenja ovog tipa“ – kazao je Fikret Žunić, sekretar AMK KS.

OŠ „Porodice ef. Ramić“ u Semizovcu bila je domaćin XXI saobraćajno obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola KS, na kojem su pod istim uslovima održana i općinska takmičenja. Na takmičenju koje ima za cilj unapređenje opće saobraćajno-tehničke kulture mladih i stvaranje povoljnijih uslova za unapređenje cestovne bezbjednosti djece, učestvovalo je 200 takmičara, uzrasta od 10 do 13 godina rapoređenih u četveročlane ekipe (2 djevojčice i 2 dječaka)  iz pedeset osnovnih škola.

AMK KS je za najuspješnije takmičare i ekipe škola uručio pehare i nagrade. Za općinski nivo takmičenja za tri dječaka i tri djevojčice, koji su pokazali  najbolji rezultat uručene su medalje, dok su za isti broj najuspješnijih dječaka i djevojčica kao i tri prvoplasirane ekipe škola uručeni pehari i medalje a prvoplasiranom dječaku i djevojčici po bicikl.

Za Općinu Vogošća najuspješnije su bile ekipe:

  1. OŠ „Zahid Baručija“
  2. OŠ „Porodice ef. Ramić“
  3. OŠ „Zajko Delić“

Ekipe iz Vogošće nisu se uspjele plasirati među tri najuspješnije na XXI saobraćajno obrazovnom takmičenju učenika osnovnih škola Kantona Sarajevo. Najbolji su bili osnovci sljedećih škola:

  1. Deveta osnovna škola – Ilidža
  2. Mehmedalija Mak Dizdar – Sarajevo
  3. Skender Kulenović – Sarajevo

XXI KANTONALNO SAOBRACAJNO TAKMICENJE 4