Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆA DOMAĆIN VRHUNSKOG SPORTSKOG DOGAĐAJA – UTRKE „SKAKAVAC TRAIL“

VOGOŠĆA DOMAĆIN VRHUNSKOG SPORTSKOG DOGAĐAJA – UTRKE „SKAKAVAC TRAIL“

187

Planinarsko društvo Skakavac, čija je misija uvođenje novih atraktivnih sportskih i rekrativnih sadržaja u prirodi, po treći put organizuje Skakavac Trail. Skakavac Trail donosi tri utrke (22km, 37km i 49km) od kojih svaka nosi kvalifikacijske bodove. Budući da je Skakavac Trail pri kraju trkačke sezone, te da je omiljen među trkačima, održano je i Prvo prvenstvo BiH u brdskom trčanju.Osim ovih utrka, po prvi put u Bosni i Hercegovini je organizovana  i Canicross, odnosno utrka sa psima.

Na ovogodišnjem Skakavac Trailu je učestvovalo oko 400 takmičara iz 17 zemalja. Atraktivnost utrke se ogleda i u tome da njene staze koje prolaze kroz staru jezgru Grada povezuju sve kulturno-historijske znamenitosti koje su ostavile neizbrisiv trag na svjetsku historiju.

Utrka je po svemu posebna i drugačija, a njeno održavanje i ove godine podržao je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine. Značajnu podršku utrci su dale i Općine Vogošća, Centar te Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Turistička zajednica KS kao i brojne institucije i kompanije.