Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆA DOMAĆIN 16. MEĐUNARODNOG JUDO TURNIRA „SARAJEVO OPEN – SPORTOM PROTIV DROGE...

VOGOŠĆA DOMAĆIN 16. MEĐUNARODNOG JUDO TURNIRA „SARAJEVO OPEN – SPORTOM PROTIV DROGE 2017“

587

Sportska dvorana „Amel Bečković“ u Vogošći danas je bila domaćin 16. Međunarodnog judo turnira „Sarajevo Open – Sportom protiv droge 2017“. Takmičenje je okupilo oko 450 takmičara iz 43 kluba iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Organizator turnira bio je JK City Centar iz Sarajeva a nastup na turniru zabilježili su i džudisti iz Vogošće.

dzudo jk vogosca1JK Vogošća nastupio je sa 18 takmičara koje su vodili treneri Admir Vražalica, Abdulah Braco Ferhatović i Safet Barčić. Osvojeno je 9 novih medalja. Još jedno zlato osvojila je Džejla Kožljak a srebrne su bile Anela Hodžić i Dina Huremović. Bronzanim odličjem okitili su se Sara Pejkić, Naida Durmić, Lejla Huremović, Dina Huremović, Jusuf Hodžić, Malik Ćosić i Talha Atlić.

dzudo jk championUčestvovali su i takmičari JK Champion iz Vogošće, njih 8 predvođeni trenerom Almirom Vražalicom. I oni su takođe bili uspješni osvojivši 5 medalja – jednu zlatnu i po dvije srebrne i bronzane medalje. Prvoplasirani u svoj kategoriji bio je Aziz Čurović. Ajdin Ćatić i Manar Hadžiavdić osvojili su srebrne medalje dok su na trećem mjestu završili Ensar Hadžiavdić.