Naslovnica VIJESTI INFO VIJEĆE MINISTARA BIH ODOBRILO 200.000 KM ZA IZGRADNJU KRUŽNOG TOKA U VOGOŠĆI

VIJEĆE MINISTARA BIH ODOBRILO 200.000 KM ZA IZGRADNJU KRUŽNOG TOKA U VOGOŠĆI

343

Na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Vijeće ministara BiH je odobrilo 200.000 KM za izgradnju kružnog toka u Vogošći. Danas su tim povodom Ismir Jusko ministar komunikacija i prometa BiH i Fetah Kadrić zamjenik načelnika Općine Vogošća potpisali Sporazum o prijenosu sredstava za finansiranje pripreme i izgradnje cestovne infrastrukture.

„Kada smo dobili Projekat od Općine Vogošća za izgradnju kružnog toka, prepoznali smo ga kao jedan od prioriteta koji vrijedi finansirati. Pravljenje kvalitetnih kružnih tokova je jedan od načina da se dionice koje trpe zagušenja riješe na pravi način. Također zajednički projekat Općina Vogošće i Centra je nultni prioritet ako se uzme transportna infrastruktura na području Kantona Sarajevo. Dovoljno je da u periodu između 15 i 17 sati krenete prema Vogošći i da vidite kolika su zagušenja i da shvatite koliko je neophodno da se izgradi Prva transverzala“ istakao je ministar Jusko.

Zamjenik Kadrić se zahvalio Vijeću ministara i ministru Juski što su dali svoj doprinos i finansijski podržali jedan od bitnih projekata na području općine Vogošća.