Naslovnica VIJESTI INFO VD „VOGOŠĆA“ U VOGOŠĆI PROMOVISALO OKTOBAR, MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA

VD „VOGOŠĆA“ U VOGOŠĆI PROMOVISALO OKTOBAR, MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA

77

Članovi vatrogasnog društva „Vogošća“ su u okviru obilježavanja oktobra, mjeseca zaštite od požara u Jošaničkoj ulici građanima predstavili poziv vatrogasca i aktivnosti koje provode tokom ovog mjeseca. Bilo je zabavno, posebno najmlađima koji su sa oduševljenjem slušali Jasmina Žigića, predsjednika VD „Vogošća“. Prolaznicima je dijeljen i promotivni materijal, istaknuta je važnost pripreme dimnjaka za predsojeću zimu, promovisan je pozivni broj 123, a građani su upoznati i kako da se ponašaju u slučaju požara.

Vogošćanski dobrovoljci ne trebaju brinuti za svoju budućnost jer postoji veliki interes naših mladih sugrađana za članstvo u društvu. Upoznali smo i kadeta Benjamina Mujanovića koji kaže da kad poraste želi biti vatrogasac.

Ekipa RTV Vogošća je također uživala u druženju sa vogošćanskim dobrovoljnim vatrogascima, njihovoj ljubaznosti, spremnosti da doprinesu na svoj način lokalnoj zajednici i to volonterski, a posebno smo uživali u slatkišima pripremljenim za vogošćanske mališane i našu ekipu.