Naslovnica VIJESTI INFO PRIPADNICI VATROGASNOG DRUŠTVA VOGOŠĆA OSIM DEZINFEKCIJE SKORO SVAKODNEVNO ANGAŽOVANI I NA GAŠENJU...

PRIPADNICI VATROGASNOG DRUŠTVA VOGOŠĆA OSIM DEZINFEKCIJE SKORO SVAKODNEVNO ANGAŽOVANI I NA GAŠENJU POŽARA

291

Pripadnici Vatrogasnog društva “Vogošća” danonoćno su na terenu, skoro 24 sata su angažovani na pranju i dezinfekciji saobraćajnica, trotara, parking prostora i drugih javnih površina  na području cijele općine Vogošća. Tako, a po naredbi Štaba Civilne zaštite, preveniraju širenje koronavirusa. Kako kažu problema za sada nema, svi predano obavljaju svoje zadatke, radi se planski i sistematski,  u skladu sa nalozima Štaba Civilne zaštite Općine Vogošća. Građane mole za razumijevanje, tamo gdje do sada ekipe eventualno nisu bile ili nije ponovljen postupak, biće u ovoj sedmici.  Otežavajuće okolnosti u nekim slučajevima mogu biti i nepristupačni tereni, gdje se umjesto sa vozilima, dezinfekcija mora vršiti fizički uz pomoć naprtnjača.

Međutim vatrogasci poslednjih nekoliko dana imaju mnogo posla i na gašenju livadskih i šumskih  požara  koji su svi izazvani ljudskim faktorom. Stoga još jednom apelujemo na građane i na maksimalnu pažnju i oprez jer su nam sada vatrogasci potrebni i imaju mnogo važnijeg posla od ispravljanja nečijih grešaka.

Jasmin Žigić, predsjednik VD “Vogošća”, u izjavi za TV Vogošća je također pozvao građane na oprez i strpljenje, te dodao da svaki poziv na gašenje požara, zaustavlja ili usporava ostale u ovom trenutku vrlo važne vatrogasne zadatke.

Za prekršioce zakona određene su i visoke novčane kazne. Savjesni građani anonimnim prijavama na  broj najbliže policijske stanice mogu doprinijeti sprečavanju ili barem smanjenju broja požara i nastanka ozbiljnijih šteta.