Naslovnica VIJESTI INFO VATROGASNO DRUŠTVO VOGOŠĆA NASTAVLJA ČIŠĆENJE I PRANJE ULICA

VATROGASNO DRUŠTVO VOGOŠĆA NASTAVLJA ČIŠĆENJE I PRANJE ULICA

287

Članovi Vatrogasnog društva Vogošća nastavljaju aktivnosti čišćenja i pranja ulica u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Danas je izvršeno čišćenje ulica u Semizovcu i Svrakama.

Pojačano pranje i čišćenje ulica i svih javnih površina, jedna je od izrečenih naredbi u prevenciji pojave koronavirusa. Komandir VD Vogošća Ernis Zuko uputio je poziv građanima da se pridržavaju uputstava koja su im saopštena od strane nadležnih tijela kako bi se situacija u vezi pojave koronavirusa održala pod kontrolom. Istakao je da su do sada očistili više lokacija u Vogošći i da će u narednim danima da nastave  pranje i čišćenje ulica na području općine Vogošća, u koordinaciji sa Civilnom zaštitom Vogošća.

U proteklim danima vršeno je i uklanjanje posipnog materijala sa ulica kako bi se moglo izvršiti njihovo pranje. U saradnji sa KJKP “RAD”  već je izvršeno pranje ulica u centralnom dijelu Vogošće i platoa ispred Doma zdravlja. Danas je to urađeno u ulici Feriza Merzuka, Vogošćanskih odreda, P.O. Zvijezda i dijelu ulice Spasoja Blagovčanina.