Naslovnica VIJESTI INFO UTOPLJAVANJE OBJEKTA OŠ „IZET ŠABIĆ“: U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI I NOVOM RUHU...

UTOPLJAVANJE OBJEKTA OŠ „IZET ŠABIĆ“: U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI I NOVOM RUHU ŠKOLA DOČEKUJE OKO 500 ĐAKA

155

U okviru Projekta energetska efikasnost za BiH, koji u Federaciji Bosne i Hercegovine implementira Ministarstvo prostornog uređenja FBiH, putem kreditnih sredstava Svjetske banke, zahvaljujući mjerama energijske efikasnosti, privedeni su kraju radovi na utopljavanju objekta OŠ „Izet Šabić“ u Hotonju. Finansijska vrijednost projekta utopljavanja u ovoj školi iznosi više od 350.000 KM.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima, nakon što je jučer obišao radove u OŠ „Porodice ef. Ramić“ u Semizovcu, danas je obišao i školu u Hotonju. Direktor škole Suad Tupković je u izjavi za TV Vogošća pojasnio da su radovi na objektu podrazumijevali zamjenu prozora, ugradnju termo fasade, sanaciju krova, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu postojeće LED rasvjete, ugradnju sigurnosnih ventila i zamjena radijatora i cijevi gdje je to bilo potrebno u sistemu grijanja.Tupković je upoznao načelnika Smajića i sa podatkom da se broj učenika iz godine u godinu povećava, te da će u skorijoj budućnosti biti izražena i potreba za proširenjem prostora za izvođenje nastavnog procesa, odnosno novim učionicama.

Načelnik Smajić je izrazio spremnost da putem resorne službe poduzme sve što je potrebno kako bi se izgradile neophodne učionice. Također je najavio i pomoć u izgradnji velikog sportskog igrališta nakon što se okončaju imovinsko-pravni odnosi na lokalitetu koji se nalazi uz objekat škole, a što je problem koji se već godinama riješava. Prilikom posjete školi, načelnik je sa menadžentom razgovarao i o sigurnosti đaka u saobraćaju na putu od kuće do škole.