Naslovnica VIJESTI INFO USVOJEN PLAN RADA I FINANSIRANJA JP RTV VOGOŠĆA ZA 2017. GODINU

USVOJEN PLAN RADA I FINANSIRANJA JP RTV VOGOŠĆA ZA 2017. GODINU

194

RTV Vogošća prošle godine obilježila je 20. godišnjicu postojanja i uspješanog rada. U 2016. godini, prelaskom na digitalno emitovanje programa, u tehničkom pogledu, napravljeni su značajni koraci, a nastavljena je saradnja i sa drugim medijskim kućama.

U proteklom periodu pružena je mogućnost građanima da sve informacije prate putem naše web stranice, ali i društvenih mreža. Široka gledanost postignuta je i emitovanjem emisija iz domaće produkcije kao što su Vogošćanska hronika, Sedam dana u Vogošći, Otvoreni program, Nekad bilo, Plodovi prirode i druge putem kablovskih operatera i na youtube kanalu.

Prema riječima direktora Edina Spahića, RTV Vogošća je i u 2016. godini ispunila zadatak i obavezu da raznovrsnim i vjerodostojnim informacijama, putem naših servisa, Radija i Televizije istinito informiše javnost o političkim, privrednim, socijalnim, zdravstvenim, kulturnim, obrazovnim, vjerskim, ekološkim, sportskim i drugim događajima, uspostavljajući visoke standarde profesionalizma.

Na 3. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća, bez posebne vijećničke rasprave,  usvojen je plan rada i finansiranja JP RTV Vogošća za 2017. godinu. Cilj menadžmenta i u narednom periodu je povećanje prihoda od marketinških usluga te proizvodnja programa i praćenje svih dešavanja u općini Vogošća.