Naslovnica VIJESTI INFO USPJEŠAN NASTUP JUDOKA VOGOŠĆE U RUMI

USPJEŠAN NASTUP JUDOKA VOGOŠĆE U RUMI

175

Ekspedicija od 6 takmičara Judo kluba “Vogošća” posjetila je ovog vikenda Rumu i nastupila na 4. Međunarodnom turniru u džudou “Turnir grada Rume 2019”. Turnir koji je održan u organizaciji JK “Slovan” iz Rume okupio je više od 500 takmičara iz 52 kluba iz pet država. Pored takmičara iz Srbije i BiH nastupili su i predstavnici klubova iz Slovenije, Mađarske i Rumunije.
Nastup Vogošćana bio je uspješan. Nedim Durmić u kategoriji mlađi poletarci -31 nakon tri uspješne borbe osvojio je zlatnu medalju dok je u istoj kategoriji na pobjedničkom postolju završio i Harun Ramić osvojivši treće mjesto. Tarik Buljubašić nakon četiri pobjede u konkurenciji 26 takmičara završio je kao drugoplasirani u kategoriji mlađi dječaci -38. Srebrom se okitila i Džejla Kožljak u veo jakoj konkurenciji starijih djevojčica -57. Džejla je nastupila u većoj kategoriji i bez obzira što su djevojčice sa kojima se borila bile teže od nje imala je tri pobjede i tijesno je poražena u finalu.
Zajedno sa JK Vogošća u Rumu je putovao i Vogošćanin Edy Merdan, član JK Sarajevo, koji je također bio uspješan i osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju (kategorija stariji dječaci -34).