Naslovnica VIJESTI INFO UPRILIČENA SVEČANA PRIMOPREDAJA RADOVA NA UTOPLJAVANJU I PROMJENI KROVA U OŠ „PORODICE...

UPRILIČENA SVEČANA PRIMOPREDAJA RADOVA NA UTOPLJAVANJU I PROMJENI KROVA U OŠ „PORODICE EF. RAMIĆ”

92

Danas je u prostorijama OŠ „Porodice ef. Ramić“ upriličena svečana primopredaja radova na utopljavanju objekta škole i promjeni krova. Direktor OŠ „Porodice ef. Ramić“, Šemso Pačariz vidno oduševljen ističe da se promjenom krova i utopljavanja objekta doprinosi uštedi energije, te se na ovaj način ulaže u poboljšanje obrazovanja.

Investitori projekta su: Vlada Kantona Sarajevo, Vlada Švedske i Općina Vogošća, koji je implementirao UNDP-i Sarajevo kroz projekat „Zeleni ekonomski razvoj“.Vrijednost projekta je oko 560 000KM.

Stručna savjetnica Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS Melisa Mizdrak ističe da je ovim projektom ujedno poboljšan i rad osoblja ove škole.

Da je ovo jako važan projekat, koji ujedno doprinosi estetskoj vrijednosti, smanjenju troškova, te ulaganju sredstava na pravi način tvrdi i pomoćnica načelnika za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti Dženana Bešlija.

Izuzetan značaj ovog projekta svjedoči u dostignuću znatno boljih uslova i ugodnijih školskih dana svim đacima ove škole.