Naslovnica VIJESTI INFO UPOZORENJE PRAVNIM I FIZIČKIM LICIMA ZA PREDUZIMANJE PREVENTIVNIH MJERA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA...

UPOZORENJE PRAVNIM I FIZIČKIM LICIMA ZA PREDUZIMANJE PREVENTIVNIH MJERA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA OD JAKOG VJETRA

61

Iz Općine Vogošća obavještavaju stanovnike općine Vogošća da je Kantonalna uprava Civilne zaštite kantona Sarajevo donijela Upozorenje pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od jakog vjetra.
Budući da je Federalni hidrometeorološki zavod za ponedjeljak 28.12.2020.godine, za vremenski interval od 12 do 24 sata, za područje većeg dijela Bosne i Hercegovine izdao NARANDŽASTO UPOZORENJE za olujne udare vjetra (juga), čiji će udari biti između 60 i 80 km/h, lokalno oko/iznad 90 km/h upozoravamo sva pravna i fizička lica na području Kantona Sarajevo da ODMAH u skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama, preduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.
Posebno apelujemo na pravna lica koja izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova objekata, građevisnkih skela i slično i time ugroziti sigurnost prolaznika.
Također, apelujemo sugrađanima da na svojim balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli usljed vjetra ugroziti sigurnost prolaznika, te da ne parkiraju svoje automobile u blizini velikih stabala.