Naslovnica VIJESTI INFO ULICA MITRA ŠUĆURA USKORO U NOVOM RUHU

ULICA MITRA ŠUĆURA USKORO U NOVOM RUHU

132

Jedno od 20 aktivnih gradilišta na području općine Vogošća je i gradilište u ulici Mitra Šućura u MZ Hotonj.  Dužina dionice na kojoj se izvode radovi je oko 150 metara, širina kolovoza 3,5 m. a debljina asfaltnog sloja 7 cm.

Ovaj projekat  realizuje se sredstvima  Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Vogošća, a kako je riječ o višegodišnjem problemu zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa,  stanovnici su sa neskrivenim  zadovoljstvom pozdravili načelnika Edina Smajića i druge predstavnike Općine Vogošća koji su danas bili u obilasku radova.

“Ovo je odlično, ne može biti bolje. Svaki dan sam tu, ovi radnici rade lijepo, kao da rade sebi kući. Zahvaljujem se Općini Vogošća koja nam je konačno obezbijedila kvalitetan put do kuća.” – rekao je danas Ibrahim Džano, jedan od stanovnika ulice Mitra Šućura.

Radovi  se  odvijaju  nesmetano u skladu sa propisanim tehničkim uslovima. Realizacijom ovog projekta povećat će se stepen sigurnosti građana i svih  učesnika u saobraćaju.  Posao je povjeren firmi „AME“ Breza. Nadzor će izvršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a vrijednost projekta iznosi 30.770,36 KM.