Naslovnica VIJESTI INFO ULICA AHMEDA RIZVE: U TOKU RADOVI NA IZGRADNJI I REKONSTRUKCIJI VODOVODNE...

ULICA AHMEDA RIZVE: U TOKU RADOVI NA IZGRADNJI I REKONSTRUKCIJI VODOVODNE MREŽE

57

Načelnik Općine Vogošća  Edin Smajić sa saradnicima obišao je gradilište u ulici Ahmeda Rizve. Na ovom lokalitetu u toku su radovi na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže. Izvođač radova je firma “Mibral” d.o.o. iz Sarajeva. Ovo je nastavak projekta iz 2019. godine.

U ovoj fazi, čija realizacija traje već 15 dana, predviđena je izgradnja cjevovoda od “Ductile irone-a” profila DN 100 milimetara u dužini od oko 1.350 metara kao i izrada oko sedamdeset kućnih priključaka. Trenutno se izvode radovi ukupne dužine 550 metara sa izradom 25 kućnih priključaka.

Rok za izvođenje radova je 90 radnih dana. Stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i krajnji korisnik KJKP “VIK” d.o.o. Sarajevo.

Investitori projekta su Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Vogošća. Vrijednost radova iznosi 315.178 KM od čega je Ministarstvo obezbijedilo 120.000 KM, Općina Vogošća 195.178 KM.

U razgovoru sa okupljenim građanima načelnik Smajić najavio je uskoro i realizaciju projekta separatne kanalizacione mreže na ovom području, a nakon toga i sanaciju saobraćajnica.