Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE „ZDRAVO ODRASTANJE“ KROZ PROJEKAT „DJELUJ DANAS ZA BOLJE SUTRA“...

UDRUŽENJE „ZDRAVO ODRASTANJE“ KROZ PROJEKAT „DJELUJ DANAS ZA BOLJE SUTRA“ RAZVIJAJU SVIJEST O ZNAČAJU ČISTE PLANETE

118

Udruženje „Zdravo odrastanje“ osnovano je s ciljem pomoći djeci i omladini u stvaranju zdravih životnih navika, kroz radionice uče o važnosti pravilne prehrane i redovnih tjelesnih aktivnosti te pravilnom korištenju moderne tehnologije. Projektom „Djeluj danas za bolje sutra“ podržanom od Općine Vogošća razvijaju svijest o značaju čiste planete za sve nas te kako mi možemo utjecati na očuvanje planete i njenih resursa. Lejla Omeragić, predsjednica udruženja kazala je da djeca vrijedno rade, radionice su održavali online, međutim sada imaju priliku u dvorištu uz poštivanje epidemiloških mjera realizovati radionice. Istakla je da su djeca svojim kreativnim radovima pokazala kakva će naša planeta Zemlja postati ukoliko ne budemo brinuli o njoj. S druge strane su crteži Planete kakvu želimo i za kakvu ćemo se boriti, djelovati danas za bolje sutra kazala je Lejla.

Djevojčice koje učestvuju u radionici kazale su da im se mnogo sviđa to što su do sada radili, pravili su plakate a jedna od njih je sama išla i slikala mjesta gdje se nalazi otpad.

U udruženju „Zdravo odrastanje“ najavljuju i nove radionice i nove projekte već u narednom mjesecu, jedan od njih je sadnja cvjeća u školskom dvorištu o kojem će brigu voditi djeca i tako stvarati naviku da čuvaju okolinu i brinu o biljkama.